בריכה מעורבת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 21/07/08 15:08 יח בתמוז התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בת 14 ומשפחתי ואני מקפידים על בריכה נפרדת.

שאלתי היא:

אנחנו הולכים לחופש במלון בו הבריכה לא נפרדת.

האם מותר לי ולאחיותי להכנס לבריכה בזמנים שאין בהם הרבה אנשים- למשל מוקדם בבוקר?

אשמח לתשובתך המהירה מפני שהחופשה מתקרבת...

בתודה.

תשובה

השאלה היא לא אם יש מעט או הרבה אנשים , אלא אם יש גברים או רק נשים. אם יש גברים - אל תיכנסו.
הבעיה במלון בד"כ היא שניתן לראות את מי שנמצאת בבריכה לא רק אם נמצאים קרוב אלא גם מהחדרים וכד', וזה מגביל עוד יותר את האפשרות שלכן ליהנות מהבריכה במקום כזה. אבל אם יש באמת שעות שאתן לבדכן ואין איש רואה אתכן - בהחלט ניתן.
אני יודע שיש מלונות שמוכנים "לסגור" את הבריכה לזמן מסויים מוקדם בבקר או בשעות הארוחות , כשממילא אין אנשים בבריכה.