ברוקולי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/11/08 19:22 יג בחשון התשסט

שאלה

בשנה האחרונה לאור הפרסומים על הבעיתיות בניקוי מחרקים הפסקנו לאכול ברוקולי.

ברצוני לשאול האם אפשר להשתמש באבקת מרק ברוקולי בשקית?! על השקית יש הכשר של הרבנות ולא מצויין שום דבר לגבי בדיקה מחרקים

תודה!

תשובה

שלום וברכה

בדיעבד הדבר מותר, גם בשל העובדה שלא ידוע שהיה חרקים, גם בשל העובדה שכן יש פעולה להסרת חרקים על ידי המפעל, וגם בשל העובדה שגם לו היו חרקים - הם בטלו.

אין הדבר דומה לברוקלי ממש כי שם אם חס ושלום היו חרקים הם עדיין "בריה" ולא בטלים.

כל טוב