ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/10/04 09:29 יד בחשון התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב

רציתי לדעת את המשפט "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" (שמופיע מיד אחרי הפסוק "שמע ישראל...") האם צריך לאומרו עם עיניים סגורות (ויד ימין עליהן) או בעיניים פתוחות?

בברכת שבת שלום

רועי

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אפשר בעיניים פתוחות.
אני מעתיק לך את ההלכה מהשולחן ערוך אורח חיים סימן סא סעיף יג :
" אחר פסוק ראשון צריך לומר בשכמל"ו, בחשאי. "

וכתב על זה המשנה ברורה סימן סא ס"ק ל

בחשאי - שכשקרא יעקב אבינו ע"ה לבניו בקש לגלות להם את הקץ כדכתיב ואגידה לכם את אשר יקרא אתכם באחרית הימים ונסתלקה ממנו שכינה ולא הניחתו לגלותו אמר לבניו שמא יש בכם מי שאינו הגון פתחו כולם ואמרו שמע ישראל ד' אלהינו ד' אחד פתח הזקן ואמר בשכמל"ו ואמרו רבנן היכי נעביד נימריה לא אמר משה לא נימריה הא אמר יעקב תקנו לאמר אותו בחשאי והוא היכר שאינו מן הפרשה הכתובה בתורה רק יעקב אמרו:"

בהצלחה,

עוזיאל