ברוך המבדיל בין קודש לחול

חדשות כיפה הרב אייל קרים 14/06/03 16:42 יד בסיון התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

עד שלא ברכתי ברוך המבדיל במוצא"ש, לא יצאה לי שבת? ומה לעשות אם בטעות ברכתי לפני צאת השבת? מצאת השבת עד ההבדלה, מה אסור לי לעשות חוץ מלאכל? ואם מותר לי לשתות מים?

תודה רבה ושבוע טוב=)

תשובה

שלום
א. אחרי ברהמ"ז של סעודה שלישית אסור לטעום כלום חוץ ממים עד שמבדיל. ואם לא אכל סעודה שלישית, אסור לטעום כלום חוץ ממים מהשקיעה.
ב. מי שהבדיל בתפילה(אמר אתה חוננתנו), או אמר "ברוך המבדיל בין קדש לחויל", רשאי לעשות מלאכה. אבל כדי לאכול חייב בהבדלה על הכוס(כנ"ל).
ג. מי שהבדיל לפני השקיעה אסור במלאכה עד צה"כ. כי עדיין שבת.
אייל קקרים