בקשת תמונה של הבחורה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 20/04/07 16:01 ב באייר התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ברצוני לשאול מה דעתו של הרב על בחור שמבקש תמונה של הבחורה לפני שמסכים להיפגש עמה למטרת נישואין.

גם בענין המידות שעליהן זה מעיד וגם בהשוואה למה שמקובל.

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אענה על אחרון ראשון: הרבה גופים שעוסקים בהיכרויות, גם עסקיים וגם וולונטריים (ואולי זה כולם?) מבקשים מכל הפונה אליהם למלא טופס ולצרף תמונה. מטרת התמונה היא שאלתך.
לדעתי זה לגיטימי לבקש כל פרט שעשוי לתרום.
אינני חושב שרצון הקשור לאסתטיקה הוא רצון שלילי, לא מצד הבחור ולא מצד הבחורה.
ולעניין המידות. דומני שהמראה החיצוני חשוב להרבה מאד אנשים, גם הוא אינו המרכיב החשוב בתוך מכלול הנתונים. חשוב עד כדי שייתכן והוא יהווה משקל לא מבוטל בהחלטה. אני סבור שעדיף לשני הצדדים לא להגיע לפגישה, מאשר להגיע ולהחליט החלטה שלילית.
ובכל זאת, אסייג את דבריי. כתבתי למעלה שהרבה מהעוסקים בהיכרויות מבקשים תמונה. מצב זה אינו מעמיד במבוכה כי הוא נעשה בצורה כללית. אבל אם בחור מסויים מבקש תמונה לפני פגישה עם בחורה מסויימת, אני רואה זאת כפגם בטעם הטוב (טקט בלע"ז) ועל הבחורה להחליט אם היא מעוניינת להכיר עם בחור בעל פגם כזה. יוצא שהיא הרוויחה עוד מידע על הבחור לפני הפגישה איתו.
בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן