בקשת סליחה מבנים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 26/08/07 11:56 יב באלול התשסז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

השנה, ברוך ה', הפסקתי לדבר עם בנים. הגיע חודש אלול ועמו הסליחות. רציתי לשאול-כיצד עלי לבקש סליחה מאותם בנים שהפסקתי לדבר עמם? האם בכלל יש צורך לבקש מהם(לא זכור לי אם פגעתי בהם.אבל בכל זאת..) או שמשום שזה גובל בשיחה לא רצויה,לא אבקש מהם? ואם כן,מהי הדרך הראויה?

אשמח לתשובה מהירה לפני יום הדין.

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

בנים זה לא חיידקים, את יכולה לומר להם, וגם אם אין את מתרועעת עימם, את יכולה לומר להם סליחה אם פגעת בהם במשהו וכתיבה וחתימה וכו'.
ואם אין את רוצה, את לא חייבת לומר להם כלום, אם לא פגעת בהם. ויישר כוח על הצניעות.

חיים רטיג,
ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.