בקשת הוכחה.

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 18/02/09 23:07 כד בשבט התשסט

שאלה

שלום רב.

אני אגיד את האמת, אף פעם לא האמתי באלוהים.

לעולם לא היתה לי סיבה, ואני לא חושב שתהיה לי אחת שתגרום לי להאמין בו.

כל הדברים הקשורים לתנ"ך נראים לי מופרחים, ולא הגיוניים.

אני מאמין שאלוהים הוא אך ורק בגדר של אמונה.

אי אפשר בעצם להפריך את קיומו, אך באותה מידה אי אפשר גם להוכיחו.

בעצם, אפשר להגיד את אותם הדברים על פיית השיניים. מי האדם שיוכל להוכיח שהיא לא קיימת? או בעצם כן קיימת?

מה שבעצם אני מבקש פה, זאת הוכחה.

הוכחה מוצקת לזה שיש אלוהים.

משהו שיגרום לי להגיד "וואלה, יש מצב".

ואני מבקש, לא לענות לי בשאלות.

תודה.

בברכה, מתן.

תשובה

בסד
שלום רב.
אם לא תרצה באמת אז אף אחד לא יוכיח לך גם אלוקים בעצמו.

תגיד לי, מה אתה רואה כהוכחה.?
למשל אם השם יבא אילך ויגיד לך ,אני הוא שבראתי את העולם. תגיד את האמת .האם תאמין??
אתה בטח תשאל ,תוכיח לי כי אתה זה השם????

אספר לך סיפור על ילד קטן בשם "אברם" ששאל גם הוא את שאלתך..אבל הוא חיפש ושאל את עצמו של מי העולם?למי הכל שיך?
עד שהוא הבין כי העולם שייך לבורא וכי הוא האדון על הכל ושמו הפרטי הוא ["הטבע"]..
הכל נעשה על ידי ובאמצעות הטבע.
גילוי מסעיר זה הקנה לא את התואר "אברהם אבינו."או אבי האומה העיברית או "מחדש האמונה באל אחד".

אגלה לך סוד בשם רבנו הא"רי כי הטבע בגימטריה הוא אלו-קים.=86.

לכן אין ביננו כל מחלוקת הטבע ברא את העולם וממשיך להנהגו...נו עכשיו מה הבעיה?

עיין במדרשים על דרכו המיוחדת של אברהם אבינו ומשם תלמד הוכחות ותמצא את האמת.
העיקר ללמוד וללמוד.

בברכה