בקשר לתשעה באב

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 05/08/08 23:03 ד באב התשסח

שאלה

שלום לרב,אני יודע שאתה בטח מקבל מלאאא שאלות ביום,אז לא נבזבז את זמנך היקר,אנא הקדש מלוא תשומת הלב לשאלה:

אני מעוניין לקנות קונסולת משחקים(PSP )בימים אלו ויודע שאסור לקנות ולחדש בשלושת השבועות..האם אסור לקנות?או שהאיסור הוא לחדש?

ואם קיים איסור קנייה..האם הוא חל אם אני מחדש לאחר תשעה באב,בגלל הזמן שייקח למוצר להגיע אליי?(מדובר בהזמנה דרך האינטרנט)

תודה רבה על הקדשת זמנך לשאלה!!

תשובה

יש למעט בקניה אם אין צורך (משנכנס אב ממעטים במשא ומתן), וגם יש בעיה עם שהחיינו.
לכן במקרה שלך אין ראוי גם לקנות, ויש להמתים לאחר תשעה באב.