בצק ללחם, הפיכתו למזונות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/11/11 12:21 ט בחשון התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אתמול עשיתי הפרשת חלה (בברכה) מכמות גדולה, כמעט 2 וחצי קילו קמח. הבצק מיועד ללחמניות/חלות/פיצה

הכנתי כמות שאני צריכה, ונשאר לי בצק מיותר.

רציתי לשאול איך - אם בכלל - ניתן להפוך את הבצק שנשאר לי כדי שאוכל לברך עליו מזונות ולא המוציא. (הבת שלי רוצה להכין עוגה. באילתורים אני טובה אבל לא כדאי עוגת המוציא)

הכוונה היא מה וכמה צריך להוסיף מבחינה הלכתית כדי שהבצק יהיה מזונות?

תודה רבה וכל טוב (אודה לרב על תשובה מהירה כדי שהבצק לא יחמיץ)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם יכניסו לבצק דברים שהם מתוקים מאד, שהטעם המתוק יהיה נכר מאד, לא רק נתינת טעם סתמית. כמו כן כדאי להכניס מיני מתיקה בין הבצקים, במקרה כזה אפשר לברך בורא מיני מזונות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן