בעניין הומוסקסואליות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/03/07 21:42 ח בניסן התשסז

שאלה

קשה לי לדבר על זה מכיוון שזה נושא חבוי אצלי אך אנשא לבאר את עצמי ולקבל תשובה ברורה בנושא מרב שמבין בעניין.

אני נמשך מינית לגברים,אני יודע שעל פי הלכה זה אסור ואיני מחפש פתח על מנת שתתירו לי לעבור עבירה זו.

קראתי כאן בשאלות שהופנו לרבנים לגבי נושאים שכאלו וחלקם השיבו(כגון הרב שמואל אליהו ) שניתן לרפא זאת בעזרת טיפול פסיכולוגי וניתן למגר אפילו את הנטייה הזו

אני מטופל כעת ע"י פסיכולוג כבר חצי שנה לגבי עניין זה,ואין לי שיפור.

איזשוהי דרך תגרום לי למגר נטייה זו ולהימשך מינית לנשים?

אני זועק לעזרה...

אנא החזירו לי תשובה "ברורה" מה לעשות בכדי לא להימשך לגברים יותר?

(אשמח אם זה יהיה מ-רב שמבין ועוסק בנושאים שכאלו)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
לו היינו יודעים מה ניתן לעשות היה קל יותר לכולם.
הבעיה היא שאיש לא יודע, וזה גם שונה מאדם לאדם. יש בחורים שהטיפולים מועילים להם מאוד והם מעידים על כך שהם כבר לא שם* יש הטוענים שהטיפולים לא קידמו אותם לשום מקום* יש הטוענים כי הניסיונות הזיקו להם מאוד, ולא זו בלבד שלא "מגרו" את התחושות כי אם החריפו אותם הרבה יותר. זהו אחד היסודות האנושיים שעוד לא פוענח, וייתכן שהוא לעולם לא יפוענח (כשם שבכלל האהבה בין איש לאישה לא פוענחה).
על כן, עיקר העבודה שלנו צריכה להיות התנסות בכל מה שאפשר כדי לצאת ממקום זה. אפשרות אחת היא להתנסות בטיפול שמנסה להוציא מזה – ייתכן והוא יועיל, ושווה לנסות* אם הדבר לא מועיל צריך לבחון דרכים אחרות להתמודד עם המציאות, ולבחון דרכים בהם אולי תהיה כן אפשרות להתקשר בנשים גם אם ברמות נמוכות יותר של התאהבות – ככל שהדבר נעשה בגיל צעיר יותר כן הוא יותר אפשרי. אם הכל לא מועיל צריך לשנות את ההתייחסות ומעתה לא לשאול איך יוצאים מזה (אם כי לתור באופן מתמיד אחר כל סדק אפשרי) כי אם איך חיים עם זה, ואיך מתקיימים עם נטייה נפשית עמוקה שאינה יכולה לבוא לידי ביטוי. אלה שאלות מתמידות המלוות את האדם והוא חי אתם כאשר הוא הופך את חייו לאתגר מתמיד, ומנסה למצות מתוך החיים את כל מה שאפשר לעשות.
אעזור לך ככל שאוכל.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן