בעל תוקע בראש השנה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/07/09 16:41 ה באב התשסט

שאלה

שלום רב,

הזמינו אותי לשמש כשליח ציבור במושב בצפון, הבעל תוקע של המקום הוא אדם נשוי מעל גיל שלושים אבל הוא אינו אברך אלא יהודי שומר תורה ומצוות, רציתי לשאול אם יש עם זה בעיה מבחינת ההלכה?

תשובה

ב"ה

שלום.

אני לא רואה בעיה. אתה הש"ץ והוא בעל תוקע .
ונראה לי שכדאי לך לא לבדוק בציציות בני האדם וכי יש לך מכשיר הנקרא "דתומטר"?

ואולי כדאי לך גם להרים טלפון לאותו אדם ולשוחח איתו שיחה לבבית על מנת ליצור קשר ולהפיל מחיצות. שהוא לא ירגיש מאויים ממך ואתה לא תחוש שהוא מאיים עליך וכך תוכלו לעבוד את השם בשיתוף לבבות ובשכם אחד.

מה דעתך?

עוזיאל אליהו,

.