בעלי רוצה לחכות עם עוד ילד

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 01/01/07 22:19 יא בטבת התשסז

שאלה

לי ולבעלי יש 3 ילדים

אני מאוד רוצה כבר להתחיל להתכונן לקראת עוד ילד אבל בעלי נלחץ מאוד אפילו על לדבר על זה.

הוא דואג מבחינה כלכלית ומבחינתו לחכות עוד קצת.

האמת שמצבנו הכלכלי לא משהו אבל אצלי הרצון חם ובוער מאוד לעוד ילד.

המצב יוצר אצלנו מתח רב ואני לא יודעת מה לעשות, האם אני צריכה להתעקש כי אני מרגישה שזה היעוד שלי או שמא עליי להפסיק ומנוע באיזשהוא מקום "לאנוס" אותו לעוד ילד.

אני מרגישה שהפעם הזאת הנושא גרם למתח אדיר וקשה לי עם זה...

תשובה

שאלתך מורכבת וחשובה,

יש להעריך מאוד את רצונך להרחיב את המשפחה ולעסוק במצווה חשובה זו.
יחד עם זה, חשוב לדעת שהתשתית של כל משפחה היא גידולם של ילדים מתוך שקט ושלווה. השקט והשלווה נחוצים בין בני הזוג, בינם לבין עצמם, ודבר זה מקרין כמובן על ילדים שגדלים בבית חם שקט ורגוע שמעניק חום ואהבה לילדיו.
חשוב מאוד שתלבנו את שאלת גודל המשפחה והקצב הראוי לכך בעיניכם, בשיחה פתוחה ומשוחררת מלחצים ביניכם, באוירה טובה.
ייתכן, שאתם זקוקים גם למעט עצה מבחוץ, בעניין זה.
מבחינת ההלכה, חשוב אמנם שתהיה משפחה גדולה, אך בתנאי שהסביבה המשפחתית והאוירה מתאימה לגידול בריא שלהם.
תחושה טובה של שני ההורים היא תנאי ראשוני וחשוב ביותר לקיומה של אוירה כזו.
אני מאחל לכם שתלבנו סוגיה זו מתוך אהבה ואחוה, ותזכו לבית מאושר וגדול ככל האפשר המתאים לביתכם המשותף.

בברכה,

הרב ברוך גיגי, ראש ישיבת הר-עציון.