בעלי מכור לפורנוגרפיה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/10/11 12:34 ד בתשרי התשעב

שאלה

אני בחורה בת 25, נשואה שנתיים, יש לי תינוק בן שנה. בשנה הראשונה לנישואים שלנו הכל היה בסדר (כך חשבתי עם קשיים קטנים), אבל 10 חודשים אחרי החתונה גיליתי שבעלי גולש באובססיביות באתרי פורנו, מתקשר לשיחות אירוטיות ולצ'טים שונים של הכרויות. כשגיליתי עזבתי את הבית לשבוע. בעלי בכה המון והצטער נורא נורא. כעבור שבוע חזרתי הביתה וגיליתי שהוא שיקר לי בהמון דברים סתם בלי סיבה. בזבז 20 אלף ש"ח (!) תוך עשרה חודשים על שטויות (מוניות ופלאפלים) כשהוא לא עבד והיה אברך כולל. כעבור חודשיים כשהייתי שבועיים אחרי הלידה גיליתי ששוב נעלם כסף התחלתי לחקור ואז בעלי נשבר וסיפר לי שהוא שוב פעם נפל באינטרנט אך הפעם יותר חזק, והפעם הוא נכנס למצלמות מין והוציא על זה כסף. כאן בעלי הודה שהוא חולה והבין שהוא מכור למין. בעלי התחיל טיפול פסיכולוגי אבל גם הטיפול לא היה עוזר והוא היה מתקשר לצ'טים כשהייתי בשירותים או כשהייתי ישנה. לפני כ-9 חודשים בעלי התחיל ללכת לקבוצות של sa (מכורים למין אנונימיים) והוא אומר שזה עוזר. (כיום גם אין לנו מחשב בבית ויש לנו רק פלאפונים כשרים). הוא עזב את הכולל והלך לעבוד אבל אני עדיין לא מקבלת אותו, אני ממש לא יודעת מה לעשות. כי מצד אחד אני פוחדת לעשות צעד של גירושין כי מפחיד אותי שהילד יגדל בלי אבא שלו ומפחיד אותי האם מישהו אחר שאני אתחתן איתו יהיה יותר טוב כי אחרי הכול בעלי מאוד עדין אלי ואכפתי ודואג ורוצה להשתנות והוא עוזר בבית ואבא טוב לילד. ומצד שני אני חושבת שלעולם יותר לא אוכל לתת בו אמון, יש לי טינות עליו על זה שהוא השתמש בשירותי מין (אפילו שזה באינטרנט) ודיבר עם עשרות נשים בצ'טים (בעיני זה כמו בגידה שהתחילה שבועיים אחרי החתונה) שיקר המון פעמים, בזבז סכומי עתק על שטויות כשהוא אפילו לא דאג להביא כסף מהכולל. אני לא יודעת אם אוכל אי פעם לסלוח לו, מה גם שאני מרגישה שאם ככה התחילו הנישואים שלנו, איזה סיכוי יש להם להיות יותר טובים בעתיד.מאוד מפריע לי גם שמאז שהוא עזב את הכולל הוא לא לומד תורה בכלל ואיזה מין דוגמא הוא יהווה לילד. מכל הכעסים האלו בעבר לצערי הרב הייתי מתפרצת עליו פעמים רבות ומקללת אותו (היום אני כבר לא מתנהגת כך) לא הלכתי למקווה קרוב לשנה, ואני מרגישה שאני גם לא מסוגלת ללכת עם כל המצב בינינו. בגלל כל זה גם לבעלי יש כבר הרבה טינות עלי למרות שהוא טוען שהוא מבין

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

קראתי בכאב את הדברים, ואני מבקש לחזק אותך.
היטבת לתאר את ההתלבטות, ונשמע שיש צדדים לכאן ולכאן אם להשאר או להתגרש.
ככלל, מומלץ לפנות לטיפול זוגי מסודר וארוך טווח (לא ייעוץ) לפני שמחליטים על צעד של פירוק הקשר. וגם אם החלטתם שלא להתגרש, העובדה שלא טבלת כל כך הרבה זמן היא אינה בריאה לזוגיות ואינה בריאה לאשיות שלך ושלו.
בטיפול הזוגי תציפי את כל מה שקשה לך, וגם בעלך יציף את נקודת מבטו, את צרכיו וחולשותיו. מן הסתם תתפלאי לשמוע שם כמה דברים שלא שמעת עד עתה.
אל תלכו לטיפול חילוני אלא למטפל זוגי מוסמך וירא שמים, נסו את ארגון ינ"ר, שם יוכלו לסייע לכם.
יתכן שתרצו ללכת בעקבות הטיפול הזוגי ובמקביל לו לסקסולוג/ית שתוכל לסייע לכם במחשבה על הצרכים ההדדיים, לכו רק לכזו מוסמכת ויראת שמים.
בנוסף, חישבי שוב אם הצעד של החרמת המקוה הוא צעד שמבריא את המציאות או מסבך אותה יותר. אם הוא הולך לטיפולי גמילה, יתכן שתרצי לתת לקשר אפיק אופטימי.
ההחלטה היא שלך, ושלך בלבד. אני מברך אותך שד' יהיה בעזרך.

בהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן