בעלי לא מקפיד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/07/07 09:12 ט באב התשסז

שאלה

שלום לרב,

בעלי אינו מקפיד לא לאכול אבקת חלב נכרי ואני הקפדתי על כך לפני החתונה (כלומר, לפני 4 חדשים) וממשיכה להקפיד על כך גם אחרי החתונה.

בעלי אומר לי שאני צריכה ללכת על פי 'המנהג' שלו, האם אני יכולה לעשות זאת?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

תעשי התרת נדרים ותנהגי כמנהג האיש שלך.
ואם תסכימו בינכם אז את לא חייבת לעשות כמוהו .את יכולה להמשיך במנהגך והוא במנהגו ומותר לך לבשל וכ"ו על פי מנהגו.

ואשתדל להסביר את העיניין :

[על מנת למנוע מחלוקת קבעו חז"ל שבמנהגים הולכים אחרי הבעל.] (אל תעלבי... כי בקביעת יהדות הולכים אחרי האשה).
אם יש איזה מנהג טוב שרוצים לנהוג אחרי החתונה וזה לא מתנגש עם מנהג אחר וזה בא בהסכמה אז אין שום בעיה לנהוג אותו.
אבל אם יש איזה התנגשות עם מנהג אחר אז האשה צריכה לוותר כי הולכים אחר מנהג הבעל.

ראי נא ,אם אשה ישראלית שאף פעם לא אכלה תרומה ואדרבא תמיד היא נזהרה ואפילו לא נגעה בתרומה אם היא מתחתנת בשעה טובה ומוצלחת עם כוהן אז היא אוכלת בתרומה... וכן הפוך בת כהן שהייתה רגילה לאכול תרומה בקדושה ובטהרה שמתחתנת בשעה טובה ומוצלחת עם ישראל אסורה באכילת תרומה.

כל הנושא של חתונה משמעותו חיבור עם הבעל " על כן יעזוב איש ...ודבק באישתו.. החיבור הזה היא עד הסוף וכולל הכול כי המיזוג הזה הוא מיזוג של נשמות לנשמה אחת. על כן קרא שמם אדם .המילה אדם משמעותה גם זכר וגם נקבה ביחד. כי אין הטייה למילה אדם בלשון נקבה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן