בעלי והכיסוי ראש שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/06/07 13:54 כח בסיון התשסז

שאלה

אנו משפחה דתית , ילד בן שנה וחצי.

אני עם כיסוי ראש מלא. אלו הפרטים וכעת לשאלה / בעיה:

בעלי מעוניין שאלך עם כיסוי ראש ושאוציא שערות באופן שמותר ,והוא באמת לא מעוניין שאוציא את כל השיער . אני לא רוצה, והדבר גורם לו לעצבות מסויימת (הוא לא מצליח להגדיר בעצמו מה זה עושה לו -אולי קצת דכאון)וגם למריבות בנושא. בבית אני שמה בצורה שהוא אוהב ואני רואה שזה עושה אותו שמח, אבל אני לא שלמה בלהוציא את השיער גם באופן שמותר מחוץ לבית. ברור לי שיש כאן עניין של שלום בית מחד , ומאידך עניין הלכתי. מה עלי לעשות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

נראה לי שהכיסוי ראש הוא רק "כיסוי" לדברים עמוקים יותר שנמצאים בקשר שלכם.
אתם צריכים לשוחח ביחד על זה. את צריכה להבין ממנו מה [באמת] מפריע לו ואיזה דברים נמצאים בעומק הדרישה שלו. אני לא חושב שפסק הלכה שלי או של כל רב אחר ייטיב את הקשר ואת תקשורת ואת ההבנה ההדית.
זה לא זה!!
אתם חייבים לבדוק בדיקת עומק על מה מדובר. ולשוחח באופן פתוח על הנושא .
כדאי מאוד להקדיש לשיחה הזו זמן מתוכנן מראש ללא הפרעות וללא טלפונים ולשוחח בצורה רגועה (כמובן שעם כיבוד קל או כבד...) ובלי לחץ על הנושא.
ורק אחרי שתלבנו את הנושא בינכם יש מקום להתייעץ עם גורם הלכתי .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן