בעיות עם בתי

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 28/05/08 11:14 כג באייר התשסח

שאלה

לכוב הרב שלום רב

יש לי בת שהיא בת 18.

היא לא רוצה ללבוש חצאיות יותר. יש עוד בנות יותר צעירות בבית. ביקשתי מבתי הבכורה לכבד את הבית. אך היא מסרבת.

אני חוששת שהיא תברח מהבית כפי שעשתה לפני חודש. היא ברחה לאחי שאינו דתי. לטענתה ביתו יותר כיף משלנו.

מה עלי לעשות?

תשובה

עלייך לשנות את הגישה. חבל להתעמת עם נוער בגיל ההתבגרות על נושא כזה, זה יוביל רק לנוגדנים גדולים יותר. עלייך לשדר לביתך שאת אוהבת אותה בכל מצב, והיית שמיחה אם הייתה נותנת דוגמה כפי שאת היית רוצה. אך לפני שאת מדברת על דוגמה וכו' יש לחזק מאוד את תחושת האהבה אליה. אם היא תרגיש אהובה היא מעצמה תרגיש צורך לכבד את הבית.
ביחס לבנות הצעירות את צרכיה להסביר שמאוד לא מוצא חן בעינייך מה שעושה הגדולה, אך את לא רוצה לכפות עליה כיוון שהיא כבר גדולה, ומעדיפה שזה יהיה בדרכי נועם. דרך אגב אם חלק מהבנות הן גם בגיל ההתבגרות אז גם איתן לא כדאי להיכנס לעימות חזיתי, אלא לשדר הרבה אהבה וקבלה כפי שהיא, אך מאידך לא לפחד מלציין את ההשקפה של הבית.