בעיה עם נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב חיים נבון 12/11/07 15:28 ב בכסלו התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב נבון!

אנכי מקפיד מאוד על נטילת ידיים. למדתי הלכות נטילת ידיים, וקיימת עכשיו בעיה:

ההקפדה מגיעה למצב שבו, אם אני מרים את הנעליים ממקום למקום, או מגרד בגב, אני הולך לנטול ידיים.

קודם כל, יש לי חשש, שאני מרבה מדי בנטילה.

דבר שני, כשאני מרטיב את הידיים בתדירות גבוהה, עור הידיים נוהג להתייבש ולהסדק. זה נורא מציק, מגרד וכואב.

כיצד אתה חושב שעליי לנהוג?

תודה רבה מראש!

חודש טוב.

תשובה

שלום וטוב.
אין צורך לנטול ידיים אחרי נגיעה בנעליים וכו´, אלא רק אם אתה עומד להתפלל. סתם כך במשך היום, אין בכך צורך. ואפילו לצורך ברכה או לימוד תורה, די בניקוי היד על ידי שפשוף קל במגבת יבשה וכו´.
בכלל, יש להיזהר שההקפדה ההלכתית לא תהפוך לאובססיה, שהיא טרדה נפשית המתלבשת באצטלה הלכתית.
יישר כוח על רצונך להקפיד על שמירת ההלכה. המשך בכך, והקפד שתורתך תהיה תורת חיים.