בעיה עם אח שלי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 04/08/08 18:39 ג באב התשסח

שאלה

אני בת 14,יש לי אח שגדול ממני בשנה בערך.

אנחנו משפחה של דתיים רגילים כאלה..אבל מפריע לי שאח שלי מזלזל בדברים של הלכה ותורה שכל אחד יודע שזה אסור.לא מפריע לי החשבון שלו עם קב"ה..אלא זה משהו אחר לא יודעת מה..

מעצבן אותי שהוא מסיים ברכת המזון ב 40 שניות..מתפלל ללא סידור..מתפלל עם הפיג'מה...

שהוא מוריד את הציצית הוא זורק אותה על הספה או על המיטה..

זה מעצבן אותי

תשובה

ומה מעצבן אותו?
לא כדאי להתעצבן, זו מידה לא טובה!
שניכם בגיל של מתח ועצבים על כל מיני דברים,וככל שתתאפקי ותאמרי לעצמך "לא שווה להתעצבן" "זה לא נותן שום דבר" - כך יהיה לך הרבה יותר נוח עם החיים ועם הסובבים אותך,.
אין זה אומר שאת לא צודקת ברגישות שלך כלפי הדברים, אבל אם תתעלי את הרגישות שלך לעשיה טובה, ולא להערות , זה יהיה הרבה יותר מוצלח.