בעיה דחופה!!!

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/02/09 22:48 כא בשבט התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אשמח אם תוכל לעזור לי.

לחברה שלי יש די הרבה בעיות בתקופה האחרונה ובכלל.

המשפחה עושה לה קצת בעיות, יש בעיות בריאות לסבתא ואחרי 3-4 שנים שהיא אהבה מאוד מישהו והיתה בטוחה שהוא האחד בשבילה היא הבינה בדרך לא נעימה שהוא תפוס עם מישהי אחרת.

יש לציין שבתקופה של ה3-4 שנים הם לא היו ביחד ולא היו בקשר אבל היא חשבה עליו כל הזמן והוא היה כל חייה...

נכון להיום היא במצב נפשי לא משהו..למרות שיש בה אמונה רבה כל האירועים שסביבה משפיעים עליה לרעה והיא מתחילה לאבד תקווה, מה שגם בנזוג היא לא מוצאת.כאילו כל חייה עצורים ולא מתקדמים לשום מקום...

כיצד ניתן לעזור לה? אולי לפנות לרב מסוים שיבדוק אם יש עליה עין רעה חס וחלילה, או להסיר חסימה ממנה, או כל דבר אחר שיכול לעזור אני אשמח לשמוע..אודה לך מאוד אם תפנה אותנו לרב כלשהו שמקבל ליעוץ,כי ניסינו רב אחד ששמענו עליו רק דברים טובים אבל בסוף התאכזבנו והוא בקושי קיבל אותנו..

אודה לך מאוד אם תוכל לשפוך קצת אור על המצב ולעזור להבין מדוע כל זה בא עליה??

מאוד חשוב לי לעזור לה...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרגישות שלך ועל הרצון שלך לעזור לה.
לצערי, אני חושב שאני לא כל כך מתאים למה שאת מחפשת.
אני לא מאמין בעין הרע, אני חושב שרבנים שמסירים "עין הרע" אינם עושים משהו אמיתי אלא מאחזי עיניים, וכל הסיפור של החסימות נראה לי דבר לא נכון לעשותו.

הדרך שלי היא בכלל אחרת. אני מאמין כי הקב"ה נתן לנו את החובה לבחור בחירה חופשית ואישית כמו שצריך, ואם מישהי מרגישה שהיא הסתבכה היא צריכה לשבת עם עצמה ועם חברה טובה שלה ולחשוב איך יוצאים מהמקום הזה, איך בוחרים בטוב, איך מנסים להגיב למציאות הקשה וכדו'.

אני מציע לה ללכת בדרך הזו.

כל טוב ובהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן