בעיה בשכירות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/08/10 01:30 ו באלול התשע

שאלה

לפני כשנה שכרנו דירה, עשינו בדיקה לפני הכניסה ולא גילינו פגם בארון המטבח כמו כן השירותים פעלו כראוי

כחודשים לפני פינוי הדירה ניתלשה דלת הארון באופן שבן לא ניתן להחזיר את הציר כי המיקום שלו התפורר. המשכיר הביא בעל מקצוע שהחליף את הדלת בעלות של 200 שקלים ללא רווח קבלני ודרש מאיתנו (השוכרים) את הסכום המלא של 200 שקלים.

כמו כן בבדיקה של הדירה לפני החזרת המפתחות נמצא כי הצינור המוביל מים מהניאגרה לאסלה נסדק וכתוצאה מכך ישנה נזילה

לטענת המשכיר הנזק הוא תוצאה של כנראה מכה שגרמה לנזק צינור הפלסטיק.

לטענת השוכרים (אנחנו) כמעט ולא השתמשנו בשירותים אלו (ישנם עוד שירותים בדירה) הצינור הוא אחורי וכמעט שאין גישה אליו וזהו לפי דעתינו תוצאה של בלאי טבעי.

ניסינו (השוכרים) להגיע לפשרה בה כל אחד מהצדדים יקח על עצמו את אחד הדברים וישלם עליו לדוגמא אנחנו נשלם על הדלת והוא ישלם על הצינור או להיפך

הפשרה שהמשכיר מסכים היא להוריד לנו 50 שקלים מתשלום הדלת ושאנו נשלם בנוסף את מלוא הסכום על הצינור שנפגע

לא הצלחנו להגיע להבנה

ומבחינת 2 הצדדים מקובלת עלינו תשובתו של הרב

נשמח לתשובה מהירה בהקדם.

תודה

תשובה

אני מניח שהחוזה שלכם הוא לפי המקובל. המקובל הוא שכל בלאי טבעי של הדירה הוא על המשכיר. אי לכך בשני המקרים הללו אתם פטורים משלשלם, אא"כ המשכיר מצליח להביא הוכחה ניצחת שהשתמשתם בדברים באופן לא סביר.
כל זמן שהוא לא יכול להביא הוכחה כזו המוציא מחבירו עליו הראיה ואתם פטורים.