בעיה בצו ראשון

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/08/06 12:28 כח באב התשסו

שאלה

בצו הראשון בראיון אישי אחת החיילות נשארת עם המועמד בחדר שלאף אחד אסור להפריע. ושם היא עושה את הראיון. האם אין בזה בעיה של ייחוד? ומה אפשר לעשות במצב כזה?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
ייחוד - אסור לחלוטין.
אני מניח שלא נועלים את הדלת, וגם אם מבקשים מאנשים לא להיכנס, זה לא אומר שמישהו לא יכול פתאום לפתןח את הדלת. אם זה המצב הרי שאין כאן ייחוד גמור.
אני חושב שבכל מקרה אתה רשאי לבקש להשאיר את הדלת לא נעולה ואפילו פתוחה טיפ טיפה, זה לא אמור להפריע לראיון,וזו זכותך המלאה לומר שאינך רוצה להיות לבד עם חיילת בחדר.
בברכה, אליעזר