בעיה בכשרות של תנובה?

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/02/07 11:55 ב באדר התשסז

שאלה

שלום רב ותודה על התשובות המחכימות באתר.

שמעתי מקרוב משפחה שיש בעיה בכשרות של תנובה, שבמוצרים שכתוב עליהם שהם מכילים אבקת חלב ויש כשרות רגילה, יש בעצם אבקת חלב נוכרי אך הם לא מציינים זאת.

האם יש אמת בשמועה? אנחנו נוהגים לסמוך על הכשר רבנות אך נמנעים מאכילת אבקת חלב נוכרי, האם עלינו לקנות מעתה רק מוצרים בהכשר מהדרין?

תודה רבה וכל טוב

תשובה

בחלק מהמוצרים של תנובה אכן יש אבקת חלב נכרי, ואילו במוצרים למהדרין אבקת החלב היא של ישראל. כיוון שאין דרך לדעת באילו מוצרים יש א"ח נכרי, אם ברצונך להימנע מאכילת א"ח כזו, עליך לקנות רק מהדרין. יודגש שאין זה מדוייק להגדיר אבקת חלב נכרי כ"בעיה בכשרות", שכן על פי פוסקים גדולים וחשובים מותר לאוכלה ללא פקפקוק, אולם אם ברצונך להחמיר, תבוא עליך ברכה.
כל טוב
רונן לוביץ