בעיה בכוונה ובמהירות התפילה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 26/06/07 15:05 י בתמוז התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי בעיה קצת בנושא של תפילה.. בעיקר בעניין של כוונה. אבל אני אשאל אותך משהו קצת אחר.

התפללתי ערבית כמידי ערב(בד"כ) וניסיתי באמת להתרכז, ולהגיד את המילים בכוונה כמו שצריך.. הצלחתי יחסית...(לא באופן שצריך, לדעתי זה לא מספיק). אבל הבעיה הייתה זה שהחזן וכלל הציבור מתפללים הרבה יותר מהר.. אני פשוט התפללתי עוד 5 דקות לפחות..

ובגלל זה אני חושב שזה לא הכי נחשב תפילה בציבור מבחינתי.. זה מצב מאוד בעייתי.

תודה מראש, אורי

תשובה

אשריך שאתה משתדל להתפלל בכוונה. אל לך להיבהל מכך שאתה מסיים אחרי הש"ץ והציבור. עיקר העניין בתפילה בציבור הוא להתחיל את תפילת העמידה ביחד עם הציבור (וכל עוד הציבור נמצא בשלוש הברכות הראשונות זה נקרא "ביחד"). לכן אין זה משנה מתי אתה מסיים. דבר רגיל ושגרתי הוא שמי שמתאמץ להתפלל בכוונה מסיים אחרי רוב הקהל, ואין בכך כל פגם. עליך לשים לב לעצור ולהתכוון בקדיש ובברכו כאומרים אותו בסוף התפילה.
כל טוב,
רונן לוביץ