בס''ד

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 29/12/08 11:56 ב בטבת התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי שתי שאלות- 1. מה פירוש בס"ד? למה בעצם הוא כ"כ חשוב? ולמה דווקא צריך לכתוב אותו בתחילת כל דף?

2. לאור המצב כיום (מבצע "עופרת יצוקה") רציתי לדעת מה אנו- העם שיושב בבית, יכול לעשות? האם מספיק שנשב ונקרא תהילים?

תשובה

לשואלת שלום רב.
1. אנו מתפללים לה' שיעזור לנו בכל דבר. אנו מכירים בכך שכל מעשה שאנו עושים לא יצלח ללא עזרת ה'. "אם ה' לא יבנה בית שוא עמלו בוניו בו..." ולכן נוהגים לאמר אם ירצה ה' או בעזרת ה' וכן בס"ד. וכן כשכותבים נוהגים לכתוב זאת בראש העמוד. אמנם אין זה חיוב אבל זה מנהג ראוי ויפה.
2. אפשר להתפלל. אפשר בכלל להוסיף ברוחניות - ללמוד תורה להצלחתם, להרבות בחסד, להוסיף במצוות, להוסיף בחסד ובכך לרומם את עם ישראל כולו. וכמובן, אפשר לברר באיזור איזה התארגנות יש של חסד ועזרה, גם לחיילים וגם לתושבי הדרום, והרתם למשימה.
כל זה נכון גם אחרי שנפסקה הלחימה.
בברכה
אפי קיציס