בני עקיבא

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 24/12/06 13:09 ג בטבת התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני נערה בת 16, כל חיי הייתי בבני עקיבא בסניף מעורב לחלוטין אך עכשיו נכנסתי להדרכה בסניף אחר, קצת יותר נפרד, ועלתה לי שאלה נורא קשה, השאלה היא למה בני עקיבא היא תנועה מעורבת? מה ההסבר ההלכתי ההגיוני לעשות תנועה מעורבת לדתיים, הרי ברור שעוברים על כ"כ הרבה איסורים, ובגלל זה כ"כ הרבה אנשים נכשלים בעבודת ה'. אני יודעת קצת את ההסטוריה של בני עקיבא שהייתה מיועדת לחיילונים ועשו את זה מעורב כדי שאנשים יצטרפו לזה אך כיום שהמציאות היא שונה לחלוטין מהמצב הזה איך יתכן תנועה מעורבת?? מה העיקרון שעומד מאחורי הדבר הזה?? תודה רבה על מלאכת הקודש אותה את עושים!!

תשובה

ראשית, תנועת "בני עקיבא" לא היתה מיועד לחילוניים ב"היסטוריה" שלה...
בעולם יש בנים ובנות, ובכל משפחה כך, ובין שכנים כך, ובכל המצבים צריכים להקפיד על גדרי צניעות בדיבור ובהתנהגות שבין בנים לבנות. כך גם לגבי "בני עקיבא" כתנועה מעורבת. יש מקום לשוחח בשבט ובסניף על ענייני הצניעות, ודיבור של מדריכים מחבריא ב', ויותר מכך: דוגמא אישית בלבוש, בהתנהגות ובדיבור של המדריכים והקומונרים/יות יתן לחניכים הרבה מאד חוסן.