בני עקיבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/09/06 23:28 ה בתשרי התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום!

כתבתי לרב כבר פעמיים בנושא אך לצערי משום שהדבר מאוד נוגע לליבי אני שואל שוב.

הרב אמר לי אישית ככשאלתי אותו (אחרי שיעור שנתת בבני עקיבא רמת חן בחופש הגדול)

האם מותר ללכת לבני עקיבא מעורב, והרב אמר שאם יש שם קלות ראש אז-לא

אני גר בעיר בגוש דן לא ברמת חן ויש אצלנו קלות ראש עקב כך אני לא מגיע לסניף כבר כשנה

אבל קשה לי שאני לא משפיע!

אני לומד בישיבה עד 7 בערך רק לומד תורה כמעט ולא עושה חסד (חוץ מ"לאורו נלך")

ובא לי לנסות להשפיע, אבל מאוד משפיע עלי קשר אפילו דק עם בנות.

שאלתי האם ללכת לסניף או לא?

בתודה רבה מראש!

גמר חתימה טובה!

תשובה

שלום וברכה
כשהייתי בגילך שאלתי את רבי ומורי דאז הרב דוד פוקס הי"ו שאלה זו והוא ענה לי: אם אתה הולך בתור חייל פשוט - בתנאים אלה אסור* אם אתה הולך בתור מפקד ונוטל אחריות על תיקון העולם, ומכוח עמדה זו אתה פועל - בשל כך אתה בטוח יותר וטוב שתלך.
תשובה זו לא נס ליחה עד היום.

כל טוב