בני ישובות או חיילים או סטודנטים בהדלקת נר חנוכה.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/12/03 10:19 כב בכסלו התשסד

שאלה

מהי דעת הרב מרדכי אליהו לגבי חיילים סטודנטים וכו' שגרים בנפרד מההורים ?

האם הוא מסכים עם דעת הרב עובדיה שכתב שלא יברכו כי יוצאים בהדלקת הוריהם ?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בני ישובות או חיילים ספרדים שאינם נשואים מעיקר הדין יוצאים ידי חובה על ידי שאביהם מדליק עליהם בבית. ואם יש להם חדר מיוחד שלא בבית ההורים או שגרים בפנימיה או במעונות סטודנטים ידליקו שם בלא ברכה או שישתתפו בפרוטה עם אדם אחר וישמעו ממנו את הברכות .

[(שווה פרוטה היום בחנוכה סד' שתיים וחצי אגורות)]

אם האבא מדליק לא בזמן יכול הבן להתכוון שלא לצאת ידי חלובה בברכה ובהדלקת אביו ואז להדליק בברכה בעצמו. וכן אם האב לא מדליק או שמדובר שהאב בחו"ל .

בני ישיבות או חיילים אשכנזים ידליקו בברכה בישיבה .ואם גרים בחדר אחד כמה בחורים -כל אחד מהם מברך ומדליק לעצמו.

בת הגרה לבד- אינה צריכה להדליק ויואצת בברכת ויוצאת בהדלקת אביה ואם אין לה אב או שגרים בחו"ל או שלא מדליקים מאיזה סיבה -תדליק היא בברכה.

בברכה,

עוזיאל

.