בנית דגם של קתדרלה בחוג לאדריכלות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/12/06 19:06 כא בכסלו התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני לומדת אדריכלות, והמנחה לתולדות האומנות ביקש לבנות דגם של קתדרלה עתיקה, הבנויה בצורת צלב ועשויה כולה מצלבים.

מה הדין?

תשובה

ב"ה

שלום.

כתדרלה זה בעצם כנסיה ונכון הוא שהאדריכלות שלה היא מורכבת .מותר לך לעיין באופן טאורטי בתכנון האדריכלי של קתדרלה וללמוד אותו מפני שמדובר על למידה נטו .

ובעצם ניתן למצוא מבנים מורכבים רבים שמתוכננים ומעצבים ויש בהם חידושים מתחום הבניה והבניין ללא צורך לבנות דגם של כנסיה של עכו"ם . (ומהכנסיות האלו בחלקן יצאו צוררי ישראל למסעות של צלב ושמד והרג וביזה בבני עמינו)

את יכולה להסביר למנחה שמטעמי דת ומצפון ראוי שאת תחפשי לך דגם שבנוי בסטנדרט גבוהה ושעליו את תלמדי ותהיי בקיאה בכל פרט בבניין ובמפרט הטכני שלו.ותוכלי לבנות דגם ראוי ויפה ולא תצטרכי לבנות צלבים ח"ו במו ידייך ולהינות מהעבודה הזרה לנו.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.