בנים בנות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 31/01/04 16:16 ח בשבט התשסד

שאלה

אני ילדה בכיתה ח'. בזמן האחרון אני ועוד בערך 4-6 חברות שלי נפגשות עם כמה בנים בני גילינו... אנחנו שומרות נגיעה, ואנחנו רק מדברות איתם וצוחקות איתם וכ'ו... אבל שוב- שומרות נגיעה!!

רציתי לשאול האם זה מותר, כמה איך וכ'ו...?!?

אם זה אסור אני ממש לא מבינה איך יש לבני עקיבא ברכות של כמה וכמה רבנים... בבני עקיבא יש כמה סניפים שבהם הבנים והבנות- סליחה על הביטוי- נמרחים אחד על השני, ובטח ובטח שכמעט בכל הסניפים- הבנים מדברים עם הבנות כל הזמן ואפילו הם מגלים אחד לשני סודות ועוד...(- יש רק מעט מאוד סניפים נפרדים)

תודה רבה!

תשובה

שלום רב:

שאלתך יפה ונכונה,

אין ויכוח על כך שע"פ השקפת חז"ל כפי שהדבר בא לידי ביטוי בהלכה רצוי שחברת הבנות תהיה לעצמה וכן חברת הבנים.

הדבר נכון ובריא גם מבחינה הלכתית וגם מבחינת ההתפתחות הנפשית של כל אחד ואחד.

כמובן שהמציאות הזאת של בנ"ע שבה החברה מעורבת איננה אידיאלית אלא יש בה התחשבות עם המציאות אבל זהו מצוי אבל רחוק מהמצוי.

מיכאל ברום.