בניה במעלה אדומים שתחבר את ירושלים לשם על חשבון פלסטינים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/12/12 10:43 יח בכסלו התשעג

שאלה

מה דעת רבנים על הבניה הלא חוקית של הממשלה הישראלית שתחבר את מעלה אדומים לירושלים על חשבון הכפרים הפלסטינים ששם?

עד מתי יבנו בגדה והרבנים שלכם במקום לדאוג לחלשים הפלסטינים דואגים לחזקים היהודים?

חוץ מישעיהו ליבוביץ שאותו שמעתי והתרשמתי, איזה דתי יש שעוזר לפלסטינים?

מקווה שתענה לזה ,שקירת

תשובה

שלום

יש עלינו מצווה מרבונו של עולם ליישב את א"י כולה, מהפרת והחידקל עד הים התיכון. רצון ד' הוא המכריע עבורנו ולכן אשרי ראש הממשלה שזכה לבנות בא"י, בפרברי ירושלים.
בנוסף, חוק נקבע ע"פ ממשלה, ולכן המעשה חוקי.
אינני יודע מה משמעות המילה 'גדה'. יש ארץ ישראל.
אינני יודע מה משמעות המילה 'פלסטינים'. יש גויים שלא היו כאן בימי דוד ושלמה, ועכשיו הגיעו. מי שירצה מהם לשמור חוק ולהבין שהוא אורח במדינה היהודית- ישאר בשמחה. מי שבא להלחם- יוכרע במערכה בע"ה.
בנוסף, אין כלל כפרים ערביים באיזור בין מעלה אדומים לירושלים עה"ק.
ישעיהו ליבוביץ היה איש חשוב וחכם, ואמר דברים רבים משמעותיים. אך חלק מדבריו היו רעים מאד, ולא מקובלים על קהל יראי השם. בין דברים אלה, גם דאגתו המוגזמת לערביי ישראל במקום ליהודי ישראל השבים מגלות של אלפי שנים.
אני ממליץ לך להצטרף לחלק מערביי ישראל שכבר הבינו את תפקידם בתהליך הגאולה- לשבת בנחת ובשקט ולא להלחם בנו, כדברי רבי יוחנן במסכת סנהדרין- "אוי לה לאומה שתימצא בשעה שהקב"ה עושה פדיון לבניו, מי מטיל כסותו בין לביא ללביאה בשעה שנזקקין זה עם זה?"

כל טוב