''בנות ים -סירנות''

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 15/12/06 12:36 כד בכסלו התשסז

שאלה

קיבלתי מייל עם תמונות של "גופה" שנשטפה לחוף אחרי הצונאמי.

התמונה מראה גופה בגודל של גופה של בנאדם עם חלק תחתון סנפיר וחלק עליון כמו של בנאדם רק קצת מעוות. שיניים גדולות וכדו'.

אני מיד ספקתי ולא האמנתי לזה אבל חבר סיפר לי שרבנו בחיי מדבר על הנושא הזה של "בנות ים" אני חושב ששם הוא קרא להם סירנות אשמח אם תוכלו להאיר את עיניי בנושא תודה!

תשובה

שלום רב,

הסירנות הן דמויות מתוך המיתולוגיה היוונית. את הההפניה לר' בחיי הנ"ל, אינני מכיר. ניתן לזייף היום תמונות שכאלה ללא מאמץ רב. כך או כך, אין בקיומן של "בנות ים" כדי להעלות או להוריד לגבי אמונתו של אדם.

צוות ישיבת הר-עציון.