בנות.. ומה שהן עשו לי

חדשות כיפה הרב שי פירון 31/12/06 07:01 י בטבת התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב...

אני אדם מאמין מהרגע בו נולדתי ורמתי הרוחנית ב"ה הייתה טובה מאוד עד שנגיע לבעייה שאני הולך לספר עליה.

מיימי לא חשבתי על לעבור על איסור כלשהוא בגלל שהוא לא מתאםי לי , מה שלא הבנתי מהתורה נלקח אצלי כאקסיומה ופשוט קיימתי אותו כי זאת התורה שלנו ובזה אני מאמין...

כל זה עד לפני כמעט שנה, ידיה טובה אמרה לי שהיא אוהבת אותי לאחר חודשים התחלנו לצאת אבל קטעתי את הקשר אחרי שבוע, עקב העובדה שהיינו ידידים ממש טובים הרבה זמן לפני זה היה יותר מסתם דייטים, זה כבר היה שלב מעל, ולכן אני, כמו כל בן נעורים עם הורמונים משתוללים, לא הסתפקתי רק בשיחות...

אבל, עצרתי את עצמי, ניפרדתי ממנה ואמרתי לה שיש לי איסורי מצפון הילכתיים, היא שאלה אותי "אתה לא סומך עלי??" ואמרתי לה שאני לא סומך על עצמי...

מאותה תקופה החיים שלי השתנו, לא הפסקתי לחשוב על מה הייתי יכול ל"להשיג" אם הייתי עובר על אותו איסור, וידעתי שהייתה לי האפשרות..., כבר התחלטתי לתהות על איסור זה ועד היום אני חושב שהגדר שעשו חכמים יותר מידי הדוקה...., כל הראש שלי נהיה סובב את זה, נהייתי אדם עם "ראש כחול" אדם שחושב עליה אפילו שאני יודע שאני לא אוהב אותה ואין לי מה לחפש בה, אני חושב עליה רק בלל שהיא הייתה יכולה לספק את היצרים שלי.

אני כבר לא יכול לחיות ככה, הייתי אדם דתי מאמין עם רמה רוחנית גבוהה, לא הייתי מתעסק כ"כ בדברים האלו, לא הייתי מצהיר שאם תהיה לי חברה אני לא אשמור על איסור נגיעה....

יש לצין שעד היום לא עברתי על האיסור הזה חוץ מנגיעות של כבוד שאני יודע שיכולות להיות להן השלכות לא טובות אם אני לא אגע, כלומר, לחיצות ידים וחיבוקים עם חילוניות שמכירות אותי או שלא בכל מיני מפגשי דתיים חילוניים....

בכלל בקטע הזה של מגע שלא של חיבה האיסור מאוד צורם לי ואני לא יכול לקיים אותו והוא נראה לי ממש אבסורדי שאני לא יכול ללחוץ את היד של מנהלת שנותנת לי תעודה, אני מצטער, אבל איתה אני לא יגיע לשום מקום, סמכו עלי...

(ולענין הראשון)

הראש מבולגן למרות שעברה כבר כמעט שנה, היא עדיין בראש שלי ללא מטרה..., לא יודע מה לעשות!! זה פוגע בי נפשית ורוחנית.

אשמח לעזרה מכבוד הרב...

תודה

תשובה

ב"ה

שלום לך,

ראשית, הכותרת שנתת לדבריך מטרידה. לא הבנות עשו לך את "זה". אתה עשית זאת לעצמך. עליך לפנות אל תוכך פנימה ולברר ה גרם לך לאבד את האיזון ולשקוע בעולם של הרהורים.
עליך להרבות בגדרים על עצמך. למשל - ללמוד פרק תהילים בע"פ ובכל פעם שאתה מרגיש שאין לך יכולת לשלוט על עצמך - לאומרו, או לשיר את המנגינה שלו, וכו'.
אל תוותר לעצמך.

לא תמיד ניתן להגיע לתוצאה מהירה ומוחלטת אבל הדבר החשוב הוא המאמץ.

בהצלחה,

שי