בנות בצבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/02/09 01:45 ל בשבט התשסט

שאלה

שלום. אני בת 17 ושוקלת להתגייס לצבא. הצבא מאפשר לי לנהל את החיים בסדר מסויים גם אחרי השירות, ובנוסף- אני מאוד מאמינה בערכי חלוציות, מסירות והקרבה למען ארץ ישראל. חשבתי שאם לא אמצע בשירות לאומי מקום שיוציא לפועל את הערכים שאני מאמינה בהם, אתגייס לצבא, אך רק אם יהיה לי תפקיד משמעותי ולא תפקיד שאוכל למלא גם בשירות לאומי כמו פקידה, אלא תפקיד שכן יממש את עקרונותיי.

האם זה אפשרי שאני, בתור בת דתייה אתגייס לצבא?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

זה אפשרי אולם לא רצוי ולא ראוי. מכיוון שהצבא את לא יכולה לתכנן אותו, הוא שולט עליך את לא יכולה להחליט מה את עושה או לא, יכולים פתאום לתת תפקיד ולמחרת להעביר לתקפיד אחר, ועל כן הסכנות בו גדולות מאד. לעומת זאת בשירות לאומי את במסגרת חצי אזרחית, את יכולה לשנות אם לא מתאים לך מקום או תפקיד מסויים. ועל כן ברור שיש ללכת לשירות לאומי, ולצבא רק בתנאים מאד מיוחדים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון