בן אדם לחברו

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 29/12/06 00:01 ח בטבת התשסז

שאלה

שלום לך כבוד הרב, אודה לך אם תענה לי בהקדם לשאלה שלי.

יש לציין שזו לא הפעם הראשונה שאני שואל ומתעלמים מהשאלות שלי.

רציתי לדעת כיצד יש לנהוג כלפי אדם שנוהג בך בחוסר כבוד ובא לבקש סליחה, וחוזר על מעשיו מתוך ידיעה שיוכל לחזור ולבקש שוב סליחה ואתחייב לסלוח לו כי הרי עפ"י ההלכה האדם מחוייב להתרצות בפעם השלישית.

האים מותר לי להתעלם מבקשתו תמיד גם אם זה יותר ממה שנמנה עפ"י ההלכה בכדי שייבין שסליחה זו לא "מריחה".

ככול שאתה סולח נשעה נזק קודם כל אצלי, כיוון שהאדם חוזר לסורו בעוד שיודע שיבא היום ואני יתחייב לסלוח לו! (ים הכיפורים למשל).

שאלה נוספת רציתי לדעת מה ההוכחה לקבלת מתן תורה החותכת ביותר.

אשמח אם תשלח לי את התשובה באימל... בתודה כלי שרת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

א.אם אתה רואה שהאדם "עושה ממך צחוק" אתה לא חייב לסלוח לו, וכדאי גם לומר לו למה אינך סולח לו. בסופו של דבר זה לטובתו.
ב.ההוכחה החותכת ביותר, לענ"ד, למעמד מתן תורה, היא עצם העובדה, שמאות אלפים, ואף מליוני בני ישראל, לא הכחישו את קיומו, כשנכתב אודותיו בתורה. הרי אם מעמד הר סיני לא היה במציאות, כל העם שחיו אז, לא היו מקבלים את התורה, ולא מנחילים לבניהם את הסיפור, לא בליל הסדר, ולא בשאר ימות השנה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן