במה אישה יכולה להוציא את בעלה?

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 26/04/07 09:55 ח באייר התשסז

שאלה

שלום,

מתוך רצון להיות מעורבת ופעילה יותר בסדרי השבת בבית, ברצוני לדעת אילו מהתפקידים הבאים מותר לי לקחת על עצמי בשולחן השבת המשפחתי (בו יושבים בעלי, אנוכי וילדינו שמתחת לגיל מצוות) והאם יש עדיפות לאחד מהם:

1. קידוש בליל שבת

2. קידוש בשבת בצהרים

3. ברכת המוציא על לחם משנה באחת משתי הארוחות

תשובה

מבחינה הלכתית את יכולה להוציא את בני הבית בכל שלוש האפשרויות שציינת. במקרה שאינך מתפללת תפילת ערבית בליל שבת, הקידוש בליל שבת זוכה לעדיפות מסוימת. הסיבה לכך היא שבמקרה כזה בעלך שהתפלל ערבית כבר יצא ידי חובת קידוש בתפילה, ואינו חייב כעת אלא מדרבנן בעוד שאת חייבת מדאורייתא, ולכן יש עדיפות הלכתית לכך שאת תוציאי אותו ולא להיפך (למרות שכמובן מה שמקובל בכל בית רגיל בישראל, שהגבר מוציא את אשתו יש לו על מה לסמוך).
כל טוב
רונן לוביץ