בל תשחיט מול מכירת חמץ

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 06/04/09 23:41 יב בניסן התשסט

שאלה

שלום,

ללא קשר לפסח מאד קשה לי לזרוק אוכל שעבר זמנו. קל וחומר בפסח, שאני נדרשת לזרוק כמות מאד גדולה של אוכל <כי הוא חמץ גמור>. איך זה מסתדר עם "בל תשחיט"?

תשובה

שלום וברכה!

איסור "בל תשחית הינו" איסור לא תעשה אחד העומד מול איסור כרת אם בטעות תאכל מן החמץ בפסח, שני איסורים לא תעשה "בל יראה ובל ימצא" ומצוות עשה "תשבית". כל האיסורים ומצוות עשה גוברים על איסור לא תעשה אחד "בל תשחית". מכירה שאנו עושים היא בעייתית לכן אין מוכרים חמץ גמור שיש עליו איסור ודאיי מהתורה.

בודאי שלכתחילה יש לסיים לאכול כל החמץ ולא לזרוק, ברם אם בכל זאת נשאר חמץ אין מנוס וצריך לבערו.

חג כשר ושמח,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון