בלנדר לתינוק -בשרי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/07/12 23:15 ד באב התשעב

שאלה

שלום,

יש לנו בלנדר לטחינת מזון של תינוקות (מיכל שבתוכו הסכינים, שמתחבר למנוע מתחתיו). אנחנו טוחנים בו (לעיתים רחוקות) מרק בשרי רותח. האם ניתן להשתמש אח"כ בבלנדר (אחרי 24 שעות, ואחרי שטיפה עם מים וסבון) לחלבי? ואם לא- אם אני מכינה בו אוכל פרווה רותח האם הוא הופך לבשרי? אנחנו ספרדים אם זה משנה לענין הפסיקה.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא ניתן להכשיר מבשר לחלב מרכיבים של גומי, פלסטיק וכן מקומות שיש בהם סדקים וחריצים.
בכל בלנדר יש מרכיבים מגומי ומפלסטיק, באזור הסכינים יש חריצים וסדקים.
לכן לא ניתן להכשיר מבשר לחלב וכד'

בלנדר שנוקה היטב היטב ועברו 24 שעות מהשימוש הבשרי, אם עכשיו תכינו בבלנדר אוכל פרווה רותח, הוא יהיה פרווה (ולא בשרי; אצל אשכנזים הדין מעט שונה).