"בלי נדר" -אימוץ כלב

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/07/10 17:11 ח באב התשע

שאלה

שלום,

רציתי לשאול לגבי נדרים. אני משתדלת להגיד על כל דבר "בלי נדר". לפני זמן מה "אימצה " אותנו כלבת רחוב, כיון שיש לנו כבר כלב, ויחד הם עשו הרבה רעש, אמי ואני לקחנו אותה לאחד המושבים הסמוכים ואמרנו,ספק בכוונה ספק בצחוק שאם היא תחזור נאמץ אותה ולא אמרנו "בלי נדר".הכלבה חזרה. האם זה נחשב נדר? ויש צורך בהתרה?

תשובה

שלום לך

ענין אמירת בלי נדר היא כאשר אדם מקיים הידור מצווה שלוש פעמים והוא רוצה להדגיש שאינו מתחייב להמשיך ולקיים הידור זה.

אימוץ כלב אינו מצווה ואולי גם להיפך.
אין ההלכה רואה בעין יפה גידול כלב בבית ולכן בבוודאי אין שום צורך לומר 'בלי נדר'

בציפיה לישועה דוד לוי