בית שלא שומר על כשרות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 18/01/11 12:12 יג בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה,

ברצוני לשאול בעניין שימוש בכלים בבית שאינו שומר כשרות

האם מותר לי לאכול או לשתות דברים כשרים בכלים אלו?

האם יש חילוק בין זכוכית או מתכת? למשל כוסות מזכוכית כפיות וכד' ואם מחממים כוס זכוכית עם חלב במיקרוגל האם יש בכך בעיה כשלא שומרים על הפרדה בין בשר וחלב בכלים בבית?

בתודה מראש

תשובה

שלום רב

במציאות של בית של אנשים שאינם שומרים על כשרות המטבח, יש להניח שכל הכלים טרפים. לכן, לא ניתן לאכול ולבשל בכלים אלה מאכלים חמים, כיוון שנבלע במאכל הטעם הטרף של הכלים.
מותר לאכול מאכלים ולשתות משקאות כשהם קרים בלבד. כמו כן, לא ניתן לאכול בצל שנחתך בסכין.

אני ממליץ לך להתייעץ עם רב באופן ישיר ואישי, כיוון שבמציאויות שונות ניתן למצוא קולות נוספות כדי שאדם לא יחיה במצב בו אין לו כמעט מה לאכול.

אריאל
(המשיב אינו רב)