בית ספר תורני או ציבורי בגרעין תורני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/02/12 13:38 ט בשבט התשעב

שאלה

שלום עליכם הרב

אנחנו משפחה בגרעין תורני ב....

והבן שלנו עולה לכתה א' בשנה הבאה. העניין הוא שיש בית ספר תורני ויש בית ספר רגיל שיש בו בעיות (בדתיות, בהתנהגות, מורות לא צנועות, ילדים ממש מופרעים). בדקנו וזה לא בית ספר שהילד יהנה ממנו בלשון המעטה.

מצד שני, הבית ספר הרגיל דתי וגם יש חלק מהשליחות שלנו שהיתה כדי להתערבב עם האנשים בעיר.

מה לעשות? לאן לשלוח את הילד?

בנוסף אחרים ששולחים כאילו לא מבינים את מי שלא שולח, למרות שהרבה לא שולחים..

תודה רבה לך כבוד הרב.

תשובה

שלום

יש לכם רב חשוב לגרעין, ולכן ראוי לשאול אותו למעשה.
ככלל, לא עושים אידיאולוגיות על גב של ילד קטן וודאי לא על חשבון יראת השם שלו.
ילד צריך ללכת לבית הספר שיתן לו הכי הרבה יראת שמים ובריאות נפשית, שמחת חיים וחברים טובים. וגם מידע וכלים פדגוגיים.
אם בבית הספר השני יש בעיה ביראת שמים או בעיה בהתנהגות, אין לשלוח את הילד לשם. גם במחיר שהוא לא ישפיע על אחרים, בגילו הדבר לא אפשרי וגם לא ראוי כלל.
השאלה 'מה יגידו' אינה במקומה. אתם תפעלו לטובת הילד, ותתעלמו ממי שמרכל.

כל טוב