בישול בשבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 01/02/09 10:54 ז בשבט התשסט

שאלה

ברצוני לחמם סיר ובו תפוחי אדמה או ביצים שבושלו כל צרכם לפני השבת.

תפוחי האדמה או הביצים מונחים בתוך סיר ובתוכו מים בהם הם בושלו (לא ראויים לשתיה - האם יש לזה חשיבות?).

האם ניתן להחזיר את הסיר אל הפלטה כאשר הפלטה כבויה (בליל שבת למשל) כך שיתחממו בשבת בבוקר כאשר הפלטה תופעל?

האם ישנה דרך אחרת לחמם את תפוחי האדמה או הביצים (בהנחה שאין מקום להשאירם על הפלטה מערב שבת)?

האם ישנם הבדלים בין ספרדים, אשכנזים ותימנים, ואם כן, האם תוכל לפרטם?

בברכה,

תשובה

בסד
שלום רב.
הדרך הטובה ביותר לדעתי הקטנה .לכל הדעות היא לחמם את האוכל הנל בתוך מיים חמים. (כמו אוכל לתינוק.)
כיוון שבכל דרך אחרת אתם מסתבכים .זו הדרך לפי כל הדעות.

1. אין לחמם נוזלים שהתבשלו.(לא כן לתימנים.)
2. אין לחממם על הפלטה כי זה "מיחזא כמבשל"
3. אין להתקמצן ,ולכבות את הפלטה בשבת על ידי שעון.
[(כדי שהשם לא יתקמצן איתנו חלילה.)]
4. אין להניח על פלטה כבויה בשבת כי [יש אומרים כי זה בדיוק "מטמין בדבר המוסיף הבל."!!]
בברכה