בישולי גויים

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 06/11/01 09:00 כ בחשון התשסב

שאלה

יש מקום של נכרים בעל תעודת כשרות ופתוח בשבת. מה הדין לגבי אכילת מאכלים שבושלו שם בשבת?

מה לעשות אם יהודים קנו שם את האוכל בשבת?

תודה!!!!

תשובה

בס"ד

אורית שלום,

תוכנה של השאלה לא ברור לי עד תום. אינני מבין כיצד מקום שמבשלים בו בשבת, יכול לקבל תעודת כשרות, וזאת מכמה טעמים.

האחד, טכני – לא נראה לי שמשגיח יוכל לפקח על עבודה כזו הנעשית בשבת, ואם אין משגיח – כיצד יוכל האדם להיות נאמן שאכן הכל נעשה כמו שצריך.
שנית – לתבשילי גויים שבושלו ללא מעורבות ייחודית, יש בעיה של "בישולי גויים" האסורים באכילה.

אמנם, אם נניח שהיה משגיח בשבת (מה שלא מסתבר לי) אזי ניתן לאכול את התבשילים באופן שניתן היה להכינם מאז צאת השבת, דהיינו, "בכדי שיעשו".

בהמשך את שואלת אם יהודי קנה ממסעדה זו את האוכל בשבת. כאמור לעיל, ודאי שאין להשתמש בזה בתוך השבת, ואחרי השבת האוכל יהיה מותר "בכדי שיעשו". אמנם, אם היהודי עושה זאת בקביעות, יש מקום לאסור זאת באכילה לעולם.

בברכה, הרב דוד סתיו