בירור לגבי יום הזיכרון השנה - שירת נשים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/13 21:22 ה בשבט התשעג

שאלה

בליל יום הזיכרון יש טקס בעיר רחובות,בטקס גם נשים שרות שירים המיוחדים ליום זה נמצא שם ולכן אני רוצה לשאול:

1)האם מותר לי להיות בטקס הזה אם אני לא מסתכל מתי שהנשים שרות?

2)כעיקרון אסור לשמוע נשים בהופעה חיה אבל פה זה לא מופע בידור,זה לציון יום הזיכרון אז האם מותר לי גם להסתכל על הנשים וגם לשמוע כמו שאני עושה בהופעה של יעקב שוואקי למשל? כי אלה לא שירי אהבה

3)האם יש בתשובות לשאלה 1 ולשאלה 2 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב לילה טוב

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר לענות לשאלה זו בלי לדעת את ההקשרים כולם.
באופן יסודי, לא הולכים למקומות בהם אישה שרה סולו.
זו נקודת המוצא לדיון. לעתים יש צורך בכך, כגון במסדרים צבאיים, באירועים של כלל הציבור בהם יש חשיבות עליונה שכל הציבור יהיה וכדו', ואז זה נכנס לגדרי "הנאה הבאה לאדם בעל כורחו".
אני לא יודע אפוא מה המצב במקום בו אתה נמצא, ועל כן לא יכול לומר כן או לא. אלו העקרונות - ולאור זה אתה תדע בעצמך להכריע האם מותר או לא.
בוודאי שיש הבדל בין הפוסקים השונים, שכן יש הערכה שונה לגבי החשיבות של שותפות עם כלל הציבור.

כל טוב