בירור יהדות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 09/07/07 23:02 כג בתמוז התשסז

שאלה

שלום,

אני מגיע מחינוך מסורתי (שאינו דתי) ובשנה האחרונה אני מתראה עם בחורה אשר אינה יהודייה לפי ההלכה (אביה יהודי, אך אמה לא) ונפשי נקשרה אליה מאוד, אך אנו תוהים על עתיד מערכת היחסים המשותפת שלנו.

ברצוני תחילה לציין כי אין בכוונתה להתגייר, וכי אין זה מפריע לי כי לא הייתי רוצה שתבחר להתגייר למעני, אלא מטעמי אמונתה שלה.

ידוע לי כי להתחתן כדת איננו יכולים, אך אני מתעניין יותר לגבי מעמד ילדינו העתידיים.

האם למרות שהאם אינה יהודייה, ילדיה יכולים בדרך זו או אחרת להיות יהודיים?

(או במילים אחרות – האם הילדים יחשבו ליהודים אם יגודלו כיהודים, ויקבלו עליהם עול מצוות?)

ככלל, האם קיימות עוד דרכים לפתור את הבעיה?

תשובה

הילדים יחוייבו בגיור אם ירצו לשאת יהודיה, לא יעזור שיגודלו כיהודים. אין דרך לפתור את הבעיה מלבד גיור של הבחורה. היהדות לא מעודדת גיור, אך מי שהוא צאצא של יהודוים יש כן ענייין לגיירו.