ביקור בירושלים בתשעת הימים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/07/09 09:51 כז בתמוז התשסט

שאלה

אני רוצה לדעת האם מותר לבקר בירושלים בתשעת הימים ואם כן באילו אתרים אפשר לבקר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
צריך שהביקור, גם מצד האווירה וגם מצד המקומות יהיה ברוח של התרגשות מהחורבן ותוצאותיו ולא באווירה של טיול שמח.
אפשר לבקר בעיר העתיקה: ברובע היהודי, בגן הארכאולוגי שמדרום לכותל. ובעיר דוד, לדעת על תולדות ירושלים ועל תלאותיה. אפשר לבקר ב-'יד ושם', ובמוזאון ירושלים בדגם העיר מימי בית שני וכד'