ביפר מד''א בשבת

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 07/02/07 21:49 יט בשבט התשסז

שאלה

שלום הרב,

יש לי כמה שאלות בנוגע לביפר בשבת:

-אם אני מקבל קריאה וזה לא בשבילי, מותר לי ללחוץ עליו שיפסיק לצפצף?

-אם הייתי אמור לקבל קריאה (נהג האמבולנס קיבל..) מותר לי לבדוק אם קיבלתי?

-מותר לי לשנות את מצב הביפר מרוטט לקול אם יש סיכוי שלא נשמע?

-מותר לי להחזיק את הביפר סתם בשבת במקום בכיס?

תודה רבה!

תשובה

להפסיק צפצןף אסור, לבדוק הודעה מותר, לשנות מצב ביפר אסור.
אם הכוונה לאחוז ביד או בכיס עדיף בכיס, ואין דבר כזה "סתם" וכל ההיתר כאשר הוא בתפקיד.
וכמובן כל פעולה שאפשר לעשותה כלאחר יד(בגב היד או במרפק) עדיפה!
בברכה, הרב רפאל סבתי.