ביעור חמץ

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 20/04/08 21:45 טו בניסן התשסח

שאלה

אם פסח נכנס רק ב7 בערב מדוע מבערים את החמץ כבר ב10 בבוקר? מדוע אין מאטפשרים לנו לאכול חמץ עד שעה מאוחרת יותר (5 בערב למשל) מה הטעם?

תשובה

שלום וברכה

שאלתך יפה מאוד, ונובעת מחסרונו של בית המקדש.
שני חגים ישנם בחודש ניסן - חג הפסח וחג המצות. חג הפסח חל בי"ד בניסן, ערב חג פסח של היום. ביום זה היו מקריבים את קרבן הפסח ואוכלים אותו בלילה. בליל ט"ו מתחיל חג המצות, אז נפגשים שני החגים ואוכלים מצות ובשר מקרבן הפסח. כיום אנו קוראים לכל החג "פסח".
שחיטת קרבן הפסח כאמור, נעשית ביום י"ד, החל מחצות היום. בזמן שחיטת הקרבן אסור שיהיה חמץ בבית, ככתוב: "לא תאכל עליו חמץ".
אם כן מן התורה החמץ אסור מחצות היום, וחכמים עשו סייג והקדימו את זמן האיסור בשעתיים, כדי למנוע טעויות.

קיץ מבורך

ידידיה