ביעור חמץ למי שאינו שוהה בביתו

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 29/03/11 22:27 כג באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שלום,

30 יום קודם לפסח דורשים בהלכות החג.

בעלי ואני מתכוונים לשהות במחיצת הורינו במהלך כל חג הפסח.

הננו מעונינים להבין מה נדרש מאיתנו מבחינת ביעור חמץ, נקיונות, ביטול חמץ ובדיקת חמץ (בליל יג כבר נשהה בבית הוריי שיחי').

תודה על הטרחה וכל טוב,

נ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב
אם אתם מתכוונים לצאת בערב פסח אז יש לבצע בדיקת חמץ בברכה לבודד את החמץ ולמכור את מה שצריך למכור.
ולבטל כפי הנוסח שכתוב.
אם אתם יוצאים לפני כן עלכם לבדוק את החמץ בלי ברכה ,כדי לקיים את תקנת חכמים זו.לבטל בדיבור כפי מה שכתוב אבל אין צורך לבערו לנקות.
(אגב ,לבטל אפשר בכל מקום )אם נשאר חמץ בכמות שתשתמשו בו לאחר הפסח אז מומלץ למוכרו כי" חמץ שעבר עליו הפסח אסור בהנאה."
בברכת חג שמח וכשר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן