בין המיצרים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 23/06/13 16:06 טו בתמוז התשעג

שאלה

בתקופת בין המיצרים, עד איזה תאריך מותר ללכת לים?? והאם מותר לקנות מאוורר חדש??

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לנוהגים כמנהגי אירופה ("אשכנזים") מותר ללכת לים עד ערב ראש חדש אב.
ל"עדות המזרח" הנוהגים לפי בעל "שולחן ערוך" מותר ללכת לים עד יום שישי ערב שבת "נחמו" (השבת שלפני ט' באב)
ולגבי מאוור- כמו גם מוצרים אחרים- אין לקנותם מ-י"ז בתמוז עד י' באב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן