בין המיצרים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 03/02/07 19:09 טו בשבט התשסז

שאלה

שבוע טוב,

שם משפחתו של בעלי לעתיד הוא הלר, אביו וסבו ארגנטינאים. לפי אביו של בעלי לעתיד משפחתו אינה אשכנזית במקור.

רציתי לשאול מה ההשלכות אם ברצוננו להתחתן בתקופת 'בין המיצרים'.

תודה מראש.

תשובה

לשואלת ובעלה לעתיד שלום רב.
לא תמיד אפשר לקבוע לפי שם המשפחה את העדה. לפעמים היו נישואין בין איש ואישה מעדות שונות והבעל קיבל את שם האישה או שהילד נשאר רשום על שם משפחתה הקודם וכד´. ולכן המסורת חשובה יותר. צריך לברר במשפחה וע"פ זה לדעת לאיזה עדה אתם משתייכים ע"פ מוצאם, וכן באיזה מנהגים הם נהגו בפועל. (ולפעמים אפשר לברר גם אצל גבאי בית הכנסת שבו הסבא התפלל וכד´).
והכלל הוא שאשכנזים מחמירים לא להתחתן בכל שלושת השבועות וספרדים מתחתנים עד ראש חודש אב.
ובכל מקרה כדאי לברר ברבנות שבה אתם עומדים להרשם עוד לפני שאתם נרשמים.
בברכה
אפי קיציס

תודה לכל המגיבים שתיקנו את פליטת הקולמוס.